vineri, 14 februarie 2020

Rezultatul constituirii de resurse electronice online




Boieri Dumneavoastră,
vă mulțumim și vă suntem recunoscători pentru interesul manifestat față de resursele electronice despre memoria și cunoașterea locală pe care (ni) le accesați online de șapte ani încoace. Informațiile pe care le publicăm – cum se vede - au condus la statisticile spectaculoase din capturile de ecran alăturate. Pe scurt, din 2013 și până astăzi, pentru istorielocala.ro*, am avut 211.365 de utilizatori conectați cu noi de la I.P.-uri unice din țară și din lume; s-au deschis 261.236 sesiuni de informare; acestea totalizează 408.642 afișări de pagină; raportul sesiuni de informare/ utilizator este 1,24; în medie au fost accesate 1,56 pagini/ sesiune; durata medie a sesiunilor de informare (pentru lectură online, trimitere pe e-mail, copiere sau imprimare ) a fost de 1,27 minute.
Strict pentru anul 2019, statisticile pentru istorielocala.ro sunt: 39.515 utilizatori, 49.684 sesiuni, 72.793 afișări de pagină s.a.m.d. (vezi capturile)

***
Blogul rețelei bibliotecilor vâlcene, pe care l-am înființat în martie 2015 (când cu ”asasinarea” platformei bibliotecivalcene.ro**) – din dorința de a continua proiectul cu același titlu/ aceleași obiective (enunțate succint în al doilea link de la subsol), a avut următoarele statistici principale: ”istoric general al ”afișărilor de pagină” – 133.114; ”afișări de pagină luna trecută” – 1.535.
87.010 ”afișări de pagină” care reflectă activitatea bibliotecilor publice vâlcene rămase funcționale în acest moment s-au ”întâmplat” în România, 13.856 în SUA, 10.173 – în Rusia, Franța – 3.504, Germania – 1.987, Ucraina – 1.741, Regatul Unit – 1.309, Republica Moldova – 669, Țările de Jos – 638, Spania – 600 etc. (vezi captura)
***
Pagina FB Biblioteci Valcene a avut, numai în ianuarie 2020, un impact de 71.941 persoane, menținându-și trendul firesc de creștere (la zi: 4.192 aprecieri; 4.242 urmăritori); ne menținem (”și așa va rămâne mereu”) bunul obicei de a nu solicita niciodată, nimănui, aprecieri de pagină, like-uri sau alte reacții.


În sfârșit, printre multele informații publicate de noi, care au ajuns/ ajung la mii, chiar zeci de mii de cititori ai noștri, remarcăm postarea anului 2019 - un articol enciclopedic aparent puțin ”atractiv”: «Industria, tehnica/ știința în istoria recentă a Vâlcii»***. Acesta a avut un impact de 49.369 persoane, 1.702 reacții, comentarii, distribuiri... (vezi ultima captură)
***
Statisticile de mai sus pot fi analizate profesionist, cu bună credință, sau neprofesionist și/ sau cu rea credință.
De pildă, un așa-zis ”om politic” vâlcean care nici după șase ani nu a înțeles cu ce ne ocupăm noi, aici, la Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” Vâlcea, îmi reproșa ieri că am ajuns degeaba ”la 50 de ani” („n-ai realizat nimic în viață!”), ”argumentând” că n-am obținut „nicio funcție” ...în fine, adăugând multe alte ”delicatețuri” greu de identificat până și în cărțile de ficțiune sau în cinematografie. Dar foarte posibile, iată, în viața reală...😥
Funcțiile nu sunt nici pe departe totul pe lumea aceasta, iar statistica rămâne, din păcate, o știință ale cărei căi întortocheate sunt greu de pătruns...
***
Încă o dată, vă mulțumim reverențios că (ne) citiți! ♥️🙏
_______
*proiect în care lucrăm în parteneriat cu: Delia Pantea, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Bihor; Corina Ciuraru, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila; Sorina Stanca, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj; Gabriel Cărăbuş, Biblioteca Bucovinei „I.C. Sbierea” Suceava; mulțumiri speciale lui Dragoș Neagu, directorul Bibliotecii Județene Brăila, datorită căruia comoara de informații încărcate în online la care facem referire este permanent la dispoziția publicului din lumea întreagă – amănunte la http://istorielocala.ro/index.php/despre-noi2.html

*https://bibliotecivalcene.blogspot.com/p/despre-noi.html

*https://www.facebook.com/bibliotecivalcene/posts/2985225334827746

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu