marți, 29 martie 2022

Drăgășani : În vizită la bibliotecă


 Astăzi, 29 martie 2022, au venit în vizită la Biblioteca Municipală Drăgășani, elevii clasei a IV-a A, Step by Step, de la Scoala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu”, coordonați de înv. Mihaela Turmacu și Bianca Stelea. Elevii au primit informații despre serviciile bibliotecii, rolul bibliotecii în cadrul comunității, despre diversitatea volumelor din rafturi și despre tot felul de activități pe care le pot desfășura la bibliotecă. . Au răsfoit poveștile preferate în Sala de lectură, apoi am dezbătut diverse informații pe care le primiseră în vizita la muzeu, ilustrate cu imagini din Monografia Municipiului Drăgășani, apoi pe lângă poveștile viței de vie au ascultat și alte povești legate de orașul nostru, au admirat expoziția de carte și colaje, dedicată scriitorului Gib Mihăescu. Am convenit ca la următoarea vizită să discutăm despre diverse lecturi , să urmărim un filmuleț și apoi să scoatem în relief lucrurile bune sau mai rele pe care poate le întălnim și în viața cotidiană. Elevii au fost încântați și au promis că vor realiza și desene în care să  ilustreze momente importante ale vizitei de astăzi.

bibliotecari:

Cristina Prunel-Bărbulescu;

Alecsandrina Bătae;

ing.sistem, Romeo Istocescu

 





































 

marți, 22 martie 2022

22 Martie - Ziua Mondială a Apei

 












Ziua Mondială a Apei este marcată în fiecare an, la 22 martie. Această decizie s-a luat în orașul Rio de Janeiro, în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare. În România se sărbătorește din anul 1993.  Apa fiind un element esențial în construcția vieții, este  vitală pentru crearea de locuri de muncă și sprijinirea dezvoltării sociale și umane. La nivel mondial are ca scop conștientizarea problemelor de protejare a apelor, atât cantitativ cât și calitativ, apa fiind o resursă crucială pentru viață și sănătate.

Și la Biblioteca Publică Amărăști elevii clasei a IV-a și a –I-a, însoțiți de doamna învățătoare, Ana Buliteanu, am marcat această zi.

Am făcut o prezentare Power- point, care a cuprins:

-         Importanța apei în viața noastră

-         Circuitul apei în natură

-         Curiozități despre apă

-         Sfaturi pentru economisirea apei

 

Bibliotecar: Alexandra Bercea

luni, 21 martie 2022

Ziua Internațională a Poeziei

 

Ziua de 21 martie este un prilej de sărbătoare pentru a marca „Ziua Internațională a Poeziei”, zi care se sărbătorește din anul 1999. Cu această ocazie putem să aducem un omagiu tuturor poeților și scriitorilor din întreaga lume care au adus o contribuție deosebită la dezvoltarea și îmbogățirea culturii și literaturii. Obiectivul acestei zile este acela de a promova poezia, de a încuraja lectura orală, de a susţine recitalurile de poezie și de a le ține vii în timp.

Prezentă de-a lungul istoriei, în toate culturile și pe fiecare continent, poezia vorbește despre viața  noastră de toate zilele, despre valorile noastre, despre natură, despre suflet, este una din formele cele mai frumoase ale exprimării.  Poezia înseamnă versuri și acestea  ne duc cu gândul la marii noștri scriitori: Eminescu, V Alecsandri, G. Coșbuc, T. Arghezi. O. Cazimir, E. Farago, L. Blaga, N. Stănescu, George Bacovia, George Topârceanu și mulți alții.

Această zi a fost marcată și la Biblioteca Orășenească „Ada Orleanu” Horezu, alături de elevii clasei a III-a B, din cadrul Liceului „C-tin Brâncoveanu” Horezu, coordonați de doamna învățătoare Elena Tănasie. 

Bibliotecar, Aniela Badea